Gouden Discipline: alles over zelfdiscipline!

Welkom bij de webpagina van Gouden Discipline! Op deze informatieve website kun je alles vinden over zelfdiscipline en hoe je het beste uit jezelf kan halen door het op verschillende manieren te beoefenen. Maar waarom is zelfdiscipline eigenlijk belangrijk? Hoe kun je zelfdiscipline beoefenen? Hoe kan het jouw bevoordelen? Deze en meer vragen beantwoorden we bij ons op de website.

zelfdiscipline

Het belang van zelfdiscipline

Het is geen geheim dat succesvolle mensen veel zelfdiscipline hebben. Het is zelfs moeilijk om een succesvol iemand te vinden die dat niet heeft. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar die zijn schaars. Zij gebruiken hun gebrek aan zelfdiscipline niet als excuus om hun doelen niet te bereiken. Dus dat roept de vraag op: waarom is zelfdiscipline belangrijk?

Het is gemakkelijk om situaties en mensen de schuld te geven van je mislukking. Maar de ware reden waarom je je doel niet kunt bereiken is een gebrek aan discipline. Niet situaties of mensen. Als je discipline kunt opbrengen, ongeacht de situatie, kun je alles bereiken. Kijk eens waarom discipline belangrijk is.

Er is een groot verschil tussen iets weten en iets doen. Om iets groots te doen moet je jezelf discipline opleggen zonder afgeleid te worden door de buitenwereld. We weten allemaal dat dagelijkse beweging en kwaliteitsvoeding altijd fitheid brengen. Maar hoeveel van ons kunnen dit doen zonder te falen? Het verschil is discipline. Om een doel te bereiken moet je gedurende een periode bepaalde regels volgen. Dat kan niet zonder een hoge mate van zelfdiscipline.

Een nieuwe gewoonte volgen lijkt altijd moeilijk. Dit is precies wat de meeste mensen ervan weerhoudt hun doelen te bereiken. Als het moeilijk lijkt geven de meeste mensen het op. Ze denken niet aan de grootsheid die ze kunnen bereiken als ze gedurende een bepaalde periode de regels volgen. Dus kiezen ze de makkelijke weg en blijven ze steeds weer dezelfde oude resultaten behalen.

Je kunt niet echt fitness verwachten door regelmatig junkfood te eten. Op dezelfde manier moet je om iets nieuws, iets groots te bereiken gedurende een bepaalde periode regels volgen. Alle doelen vereisen zelfbeheersing, zelfdiscipline. Beginnen lijkt nooit gemakkelijk. Maar op dat moment moet je jezelf eraan herinneren wat je gaat bereiken als je hoe dan ook doorgaat. Als je opgeeft blijf je dezelfde oude versie van jezelf.

De ware schoonheid van discipline voor het bereiken van een doel is nooit het eindresultaat. Wanneer je jezelf discipline oplegt voor iets groots zal het je een groot vertrouwen geven om de volgende keer hoger te mikken. Dat vertrouwen dat je gaat krijgen wanneer je jezelf discipline oplegt is het ware geschenk.

Situaties en mensen zullen je nooit in de weg staan. Verandering moet in jezelf gebeuren. Een manier om grote discipline in je leven te houden is jezelf telkens af te vragen waarom je bepaalde doelen wilt bereiken. Als de reden om bepaalde doelen na te streven groot genoeg is, geeft dat automatisch de inspiratie en de discipline om ze te bereiken. Telkens wanneer je pad moeilijk lijkt, herinner je jezelf eraan waarom je eraan begonnen bent.

Zoals we het ‘waarom’ van je doelen hebben besproken, geeft het je altijd de moed om je afzijdig te houden van alle afleidingen die voor je staan. Nog belangrijker is het gevoel dat je het zelf in de hand hebt, ongeacht de situatie, om je te inspireren om in de toekomst meer grote doelen te stellen.

Iedereen worstelt op verschillende gebieden met zelfdiscipline. Zo kan de ene persoon moeite hebben om zijn to-do-lijst af te krijgen, terwijl een ander het moeilijk vindt om zijn financiƫn en budget effectief te beheren. Zelfdiscipline is niet iets wat we wel of niet hebben. Het is iets dat we kunnen leren en cultiveren. Op deze website kun je vinden wat jij kunt doen om te ontwikkelen en daardoor beter kan leven!